Як «комуністи» окупованої Херсонщини Кремлю допомагають

3 недели назад 0

На перший погляд, «Комуністична партія Російської Федерації» — найнелогічніша політсила держави-агресора. Варто лише почитати «Херсонскую правду» — окупаційну агітку, яку безкоштовно роздають на вулицях і у магазинах тимчасово окупованого Генічеська. Видає її окупаційне обласне відділення «КПРФ» накладом, якщо вірити вихідним даним, 30000 екземплярів. Називає «інформаційним бюлетенем», друкує у Сімферополі.У квітневому № 6 «бюлетеня» написане наступне: «Не можна не бачити, що за два роки війни російська олігархія витягнула з країни майже 3000 млрд. доларів». Логічно було з цією олігархією всередині країни боротись. Але російські «комуністи» в агітці роблять зовсім інший висновок: «Звичайно, зараз ключове завдання — це перемога над неонацизмом на Україні». А вкрадені олігархами гроші хотіли б використати на те, «щоб відновити регіони, які повернулись у Росію».

Те, що «КПРФ» підтримує «генеральну лінію» Кремля, видно вже з першої сторінки, де цитуються слова лідера партії Геннадія Зюганова про «вибори» Путіна: «Ці вибори вперше проводились у країні в умовах жорстокої війни, яка оголошена Русскому міру, в умовах, коли наклали 18000 санкцій, в умовах, коли вісім регіонів країни зазнали обстрілів натівців і американців, які розв’язали дику війну на братській Україні». Тобто, Зюганов повторив все те, що говорить кремлівський старець. Про останнього вождь російських «комуністів» сказав: «Ми повинні з вами всі разом привітати Володимира Путіна, який отримав масову підтримку на цих виборах, що для Верховного головнокомандувача має принципове значення, тому що він має вести солдатів і офіцерів, ставити завдання перед воюючою країною».

Путіна і оголошену ним «СВО» «комуністи» підтримують не лише словами. Перший секретар окупаційного обласного відділення «КПРФ» (він же — заступник голови окупаційної обласної думи) Раміль Замалєтдінов налагодив співпрацю з Ульяновськом, звідки він родом і де починав депутатську кар’єру.Тамтешнє регіональне відділення «КПРФ» присилає на окуповану частину Херсонщини так звані гуманітарні вантажі для військових, а Замалєтдінов їх приймає і через підлеглих передає на передову.В останньому вантажі, наприклад, був новий «УАЗ-СГР», який ще називають «буханкою». Радує, що мікроавтобус світлого кольору. Отже стане легкою здобиччю для українського дрона.

Борис ВИНОГРАДОВ,