Як порушують закон при ремонтах укриттів чиновники Херсона. Олексій Бойко, ЦПК || Оксана Максименюк, ІРРП

6 месяцев назад 0

ВНБ «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект ), випуск від 12 листопада 2023 року.

У цьому випуску продовжимо слідкувати за грошима, які херсонська міська влада витрачає на ремонти укриттів, підряди на які надаються без конкурсу ФОПам і фірмам без досвіду. При цьому адреси об’єктів приховують, а на запити ЦЖР на отримання публічної інформації про використання публічних грошей відповідають повною маячнею.

Тож змушені посилити громадський контроль, який, як показує багата українська практика таки може зупинити руки, які не хочуть перестати красти навіть під час війни. Причому, красти із грошей, що впали в розпорядження місцевих адміністрацій із ПДФО – військовослужбовців. Які точно не воюють за те, щоб чиновники в їхньому місті чи селі крали або нераціонально витрачали бюджетні кошти, а також приховували інформацію, доступ до якої – за законом не може бути обмежений.

А щоб ці зусилля були ефективнішими, ЦЖР попросив підтримку партнерів –  Олексія Бойка , юриста Центру протидії корупції та  Оксани Максименюк , адвокатки і юристка Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). З їхньою допомогою ми і розкладемо на кісточки цю складну тему: як мають відбуватись закупівлі і як це є насправді, а також приховування якої інформації є правопорушенням, за яке чиновники мають нести покарання.