Кремль намагається позбутися найвпливовішого російського генерала Теплинського, — розвідка

4 месяца назад 0

Близьке оточення російського диктатора вбачає значну загрозу з боку популярного у військах командувача ПДВ, генерала Михайла Теплинського. У російських медіа відновлена кампанія з його дискредитації.

Як інформує , про це повідомили джерела у розвідці. 

"Після неоднозначної поведінки командувача ВДВ під час бунту Пригожина і його конфронтації із Шойгу та Герасимовим генерала Теплинського, скажімо так, взяли на олівець. Йому нічого не забули і не пробачили, однак прибрати зразу як Суровікіна було неможливо, надто він популярний у військах", – додав співрозмовник.

За його словами, у Кремлі та керівництві російського Генштабу та Міноборони було вирішено позбавлятися від Теплинського поступово, насамперед знищивши його імідж та підтримку з боку армії, особливо у Повітряно-десантних військах.

Так, з цією метою була створена спеціальна група з числа офіцерів інформаційного протиборства ЗС РФ (ІПб). Ними організована мережа каналів та груп у соціальних мережах, яка створює та розповсюджує матеріали, направлені на дискредитацію Теплинського.

Не випадковим, джерело  у розвідці називає і призначення Теплинского на один із потенційно найважчих напрямків російсько-української війни. Наприкінці жовтня він очолив угруповання військ "Днепр", в зону відповідальності якого входить окупована Херсонщина та частина Запоріжжя.

"Вони розуміли, що історія із нашим плацдармом у Кринках це надовго. Але у Теплинського великі амбіції та его, і він безуспішно намагається ліквідувати наш плацдарм за будь-яку ціну. Тому росіяни зазнають там величезних втрат у техніці та особовому складі, насамперед десантних підрозділів. Звісно це б'є по репутації Теплинського, адже раніше навпаки вважалося, що він цінує життя бійців понад усе", – пояснив співрозмовник.

На підтвердження цієї тези він дав журналістам  ознайомитися із моніторингом діяльності російської групи ІПб у соцмережах. З нього випливає, що ця група постійно вишукує факти великих втрат, нестатутних взаємовідносин, знущань командирів над особовим складом, неналежного забезпечення у підпорядкованих Теплинському підрозділах. Це стосується як угруповання військ "Дніпро", так і ПДВ в загальному.

Дані матеріали офіцери ІПб розповсюджують здебільшого через мережу т.зв. "опозиційних каналів" і "воєнкорів", аби не викликати підозри та не розкрити мету своєї операції, уточнив співрозмовник видання.

Він також навів яскравий останній приклад кампанії з дискредитації Теплинського, інспірованої Кремлем.

У вівторок, 9 січня, Теплинський святкує 55-річний ювілей. Напередодні з'явилося відеозвернення сербського снайпера Деяна Берича щодо ситуації із "добровольцями" у 106 дивізії ПДВ.

Він розповів, що сербів без нормального забезпечення та достатньої кількості боєкомплекту відправляють на штурми на небезпечні ділянки фронту. Коли ті відмовилися виконувати самовбивчі накази, то над ними почали знущатися та піддавати тортурам.

Берич акцентував на тому, що "командування – це організоване злочинне угруповання". Його теза, судячи з усього стосувалася керівництва не стільки 106 дивізії, як повітряно-десантних військ в цілому. Адже саме Теплинський та його заступники безпосередньо відповідають за підготовку, забезпечення та контроль над ПДВ.

Примітно, що Берич входить до т.зв. "Команди Путіна" на президентских виборах у РФ. Однак цей епізод дискредитації Теплинського було вирішено "розганяти" не через пул лояльних Кремлю "воєнкорів", а через так звані "опозиційні" канали. Серед них "Бріф", "Сота", "Осторожно, новости", "Медуза", "Астра" і т.д.

Також варто відзначити, що основна хвиля медіаактивності щодо цього інциденту припала якраз на 9 січня – день народження командувача ПДВ генерала Михайла Теплинського.

"Шойгу, Герасимов, та деякі дуже впливові люди в оточенні Путіна щиро ненавидять Теплинського і не зупиняться поки його не зжеруть. Для його усунення вочевидь будуть використані будь-які методи та способи. Інформаційна дискредитація – це тільки початок, далі буде цікавіше" , — резюмувало джерело  у розвідці.