Кримський татарін з Херсонщини отримав 3,5 роки за нібито участь у батальйоні імені Номана Челебіджихана

4 месяца назад 0

Кримського татаріна з Херсонщини посадили за ґрати на 3 з половиною років за нібито участь у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана.
Як йдеться у рішенні суду, текст якого є у розпорядженні КПГ, житель села Партизани Генічеського району Ельдар Алімович Кестан, 1980 року народження, був визнан винним у порушенні ч.2 ст. 208 УК РФ (участь у збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом) та отримав три роки і шість місяців увʼязнення. Таке “рішення” прийняв “суддя” Сергій Індірейкін так званого “Генічеського райсуду” Херсонської області 28 листопада 2023 року.
Як йдеться у тексті рішення, нібито Кестан у 2015 році вступив в лави батальйону.
Судячи з тексту рішення, Ельдара Кестана затримали у Генічеську 3 серпня 2023 року. Скоріше за все, його тримають у  в с.Чонгар.
Нагадаємо, з метою переслідування українців на окупованих територіях, відповідно до наказу президента РФ № 88-ФЗ від 3 квітня 2023 року, на окупованій території Херсонської області було створено 16 окремих «судів», які засуджують викрадених місцевих мешканців. На окупованій території Запорізької області було створено 8 окремих «судів».
Кримська правозахисна група нагадує, що переслідування осіб, які не є злочинцями з позиції українського законодавства, – це порушення ст. 7 Європейської конвенції з прав людини (покарання лише на підставі закону), оскільки за міжнародним гуманітарним правом РФ не має права застосовувати своє кримінальне законодавство на тимчасово окупованій території.