Лікарів на окупованій Херсонщині замінять вихідці з Африки?

3 недели назад 0

У штаті окупаційної Горностаївської «районної» лікарні наразі всього лише шість лікарів. Двоє з них працюють у самій Горностаївці, четверо ще позаминулої осені «евакуювались» у Червону Поляну та там і залишились. «Спеціалісти обслуговують весь Горностаївський район і декілька населених пунктів Каховського округу», — повідомляє окупаційний телеканал «Таврия».

У Червоній Поляні, кажуть пропагандисти, лікарі приймають близько 40 пацієнтів на день. Вагітних на облік не ставлять, бо «для цього має працювати лабораторія, а в умовах нестачі кадрів це неможливо». Є апарат УЗД, але немає спеціаліста. Є мала операційна, але хірурга теж немає. Навіть медсестри, яка має зважувати немовлят, немає! Все, що є — це вищезгадані два терапевта у Горностаївці і акушер-гінеколог, дерматовенеролог, стоматолог і сімейний лікар у Червоній Поляні.

Однак найближчим часом в окупаційній лікарні сподіваються поповнити штат двома медсестрами, а також терапевтом і хірургом з Ростовської області, які, думають, все ж клюнуть на високий заробіток і поїдуть на окуповану Херсонщину — фактично на передову. Хоча чи відпустять їх з Ростовської області, також невідомо. Адже держава-агресор сама сильно потерпає від дефіциту медичних кадрів. Голова Держдуми В’ячеслав Володій під час звіту уряду навіть заявив, що питання «потребує окремого контролю і постійного моніторингу», бо у районних лікарнях дефіцит складає близько 50 %, а у сільських — ще більше.

Навіть зрадник Олег Царьов перейнявся проблемою та ще і вирішення її запропонував: «По-моєму, рецепт простий: підніміть зарплату лікарям». Однак росіяни пішли іншим шляхом — набирають некваліфікованих лікарів з… Африки! Про це з посиланням на розвідку Міністерства оборони Великобританії повідомляє «Інформаційний спротив». «Залучення медичного персоналу ззовні з обмеженою перевіркою кваліфікації створює потенціал для деградації клінічної практики», — повідомили у британському Міноборони.

Богдан СТРАЖАК,