На Херсонщині кандидат в народні депутати оприлюднив підроблені результати опитування

3 года назад 0

Кандидат в народні депутати та заступник голови облради Геннадій Лагута оприлюднив результати дослідження щодо електоральних вподобань жителів області, яке начебто проводив “Придніпровського центру міжнародних досліджень та співробітництва”. Про фейкове опитування повідомив у соцмережах голова організації В’ячеслав Сергєєв. 

За його словами, “Придніпровський центр міжнародних досліджень та співробітництва” не проводив жодного опитування. А допис Геннадія Лагути Сергеєв назвав провокацієїю. 

“Ми наголошуємо, що жодних соціологічних досліджень в період з 17 по 19 вересня в Херсонській області ми НЕ ПРОВОДИЛИ! Це навмисна провокація, використання імені Центру у власних цілях”, – заявив Сергєєв. 

Голова центру зазначив, що звернувся до політичної партії “Нам тут жити” та кандидата з вимогою прибрати інформацію, де згадується громадська організація, та спростувати вигадані результатаи. 

“У випадку, якщо офіційного спростування не буде ми залишаємо за собою право: звернутися до Національної Поліції та до суду із позовом на предмет порушення частини 1 та частини 4, статті 358 КК України”, – заявив голова “Придніпровського центру міжнародних досліджень та співробітництва”.