На Херсонщині проходять мирні мітинги в підтримку України

2 года назад 0

В населених пунктах Херсонщини тривають мирні проукраїнські мітинги. Люди з українською символікою та антивоєнними гаслами виходять на площі обласного та районних центрів області.
На мирний мітинг вийшли люди у Новотроїцькому. Новотройчани та жителі громади, які приїхали у селище (були люди з Громівки, Дивного, Чкалового та ін.), вийшли на мирну демонстрацію проти війни. З жовто-блакитними прапорами, повітряними кульками, саморобними транспарантами вийшли кілька тисяч людей.
Хвилиною мовчання всі присутні вшанували тих захисників, хто загинув за свободу.Після цього люди виконали Гімн України і пішли мирною ходою по вулицям. Учасники ходи скандували гасла: "Слава Україні!", "Героям Слава!", "Україна понад усе!", "Слава нації!", "Смерть ворогам!" та "Новотроїцьке – це Україна".
У Чаплинці на мітинг зібралося близько двох тисяч людей. Люди пройшли усі блокпости, які є в Чаплинці, скандували: "Слава Україні! Героям слава! Україна понад усе! Чаплина – це Україна!". Крім жителів Чаплинки, приїхали з громади та навколишніх сіл, повідомляє місцева жінка.
Коли у Чаплинці люди дійшли до блокпосту, окупанти почали стріляти у повітря, кинули шумові гранати в людей. Одна дівчина отримала поранення в ногу.
У Скадовську на мирний мітинг вийшли жителі міста і прилеглих громад. Скандували "Скадовськ — це Україна!". Люди вийшли на мирні зібрання також у Каховці та Великій Лепетисі.
За матеріалами Суспільне. Херсон