На Херсонщині російські окупанти почали активно друкувати бюлетені для незаконного голосування

2 месяца назад 0

На Херсонщині російські окупанти та колаборанти вже розпочали друк бюлетенів для «голосування» за президента РФ, яке вони планують незаконно провести на окупованій частині області. 

Про це  довідався з медіа, підконтрольним окупаційній адміністрації. 

Так звана «голова виборчої комісії Херсонської області», колаборантка  Марина Захарова затвердила пробний зразок надрукованого бюлетеня для псевдоголосування. 

«Ми проробили всю необхідну організаційну підготовку до майбутніх виборів. Бюлетень віддано до друкарні, вже розпочався процес друку. Буде надруковано стільки бюлетенів, щоб вистачило на кожного виборця Херсонської області», — розповіла окупаційним «журналістам» колаборантка.

Зазначимо, що бюлетені друкують на друкарському обладнанні, яке росіяни викрали з херсонської типографії при їх втечі з Херсона в листопаді 2022 року. 

Нагадаємо, що окупанти на загарбаній частині Херс​онщини вирішили провести псевдовибори достроково. Це ​відбудеться з 27 лютого по 3 березня. Організація таких «виборів» є незаконною та не має легітимності. Ці дії є ще одною спробою Росії легітимізувати свою окупацію території України та порушує міжнародні стандарти демократичних виборів. 

На фото: Колаборантка Марина Захарова дивиться як друкуються бюлетені для псевдоголосування на вкраденому росіянами обладнанні. Скріншот відео окупаційоного телеканалу