На лівобережжі Херсонщини окупанти готуються до фейкових виборів і тиснуть на населення

10 месяцев назад 0

На лівому березі Херсонщини російські окупанти розгорнули так звану "підготовку" до фейкових виборів, які планують провести 10 вересня. Через це вони знову почали приходити до людей додому і визначати, хто отримав російський паспорт. Про це в телемарафоні "Суспільне. Спротив" повідомив депутат обласної ради Сергій Хлань.

За його словами, окупанти тиснуть на тих, хто відмовляється оформлювати російський паспорт, погрожуючи їм депортацією, за яку проголосували в держдумі Росії щодо окупованих територій.

"Спочатку лякали, що до вересня, тепер лякають, що до нового року, в кого не буде російського паспорта, буде депортований у депресивні регіони РФ" говорить Хлань.

Також додав, що окупаційна влада проводить так звані "виборчі процеси": здебільшого комуністична партія і "Єдина Росія" розгорнули незаконну агітаційну діяльність на окупованих територіях.

У вересні 2022 року окупаційна влада Херсонщини провела так званий "референдум". Але вже задовго до оголошення результатів окупанти заявляли про високу явку, велику підтримку населенням.