На лівому березі Дніпра в Херсонській області в штурм ідуть офіцерські групи — елітні війська РФ — деталі від Гуменюк

4 месяца назад 0

Наталія Гуменюк. Скріншот: uatv.ua
На лівому березі Дніпра українські війська продовжують утримувати плацдарм і працювати над його розширенням у надзвичайно складних умовах, бо ворог не припиняє штурмових дій. У штурми йдуть елітні війська РФ, бо підрозділи “Шторм-Z” не виправдали очікувань. Про це сьогодні, 6 січня, в ефірі телеканалу  розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Зараз середній показник — 10 штурмів на добу. Ворог зазнає серйозних втрат, повертається на свої вихідні позиції, доповідає своєму командуванню, що більше не піде, і їх переформатують в інші підрозділи. Ми вже не один раз зазначали, що саме на нашій ділянці формуються офіцерські групи штурму, де використовуються елітні війська — це підрозділи національних військ десантного напрямку, морської піхоти, які зараз ворог підтягує для того, щоб мотивувати свій особовий склад. Тому що ті представники підрозділів типу “Шторм-Z”, які й були основною опорою “місцевих штурмів”, не виправдали себе”,  — розповіла вона.
ЗС РФ знову почали активно використовувати броньовану техніку на лівобережжі Дніпра, яку раніше використовували менше з метою економії.

“За останні кілька діб підтягнули бронетехніку. До цього вони побоювалися її використовувати, тому що були занадто великі втрати. На певному рубежі підходу до наших плацдармів у ворога вже сформувалася лінія неповернення з бронетехніки, яку спалили наші аеророзвідники разом з артилеристами в контрбатарейній боротьбі. І ця лінія жахливим чином зупиняла штурмові групи”, — пояснила Гуменюк.
Вона підкреслила, що окупанти посилили артилерійські удари по місту Херсон, особливо по місцях скупчення цивільних.

“Ворог намагається компенсувати нестачу авіації артилерією та посилює обстріли обласного центру — Херсона. Це житлові квартали, соціальна інфраструктура, місця видачі гуманітарної допомоги. Саме туди намагаються бити максимально прицільно”,  — констатувала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.