На окупованих територіях Херсонщини окупанти хочуть провести вибори Путіна достроково

2 месяца назад 0

В окупованих районах лівобережжя Херсонщини окупаційна влада збирається провести голосування по виборах президента РФ достроково.

Про це повідомляють місцеві пропагандистські телеграм-канали.

Що відомо? Так звана “виборча комісія Херсонської області” 6 лютого ухвалила рішення провести дострокове голосування по виборах презедента РФ.

“Избирательная комиссия Херсонской области приняла решение о проведении досрочного голосования на избирательных участках, находящихся в труднодоступных и отдаленных местностях. Досрочное голосование пройдет в два этапа:  С 27 февраля по 29 февраля — в Алешкинском, Верхнерогачикском, Геническом, Горностаевском, Каланчакском, Новотроицком муниципальных округах и в городском округе города Новая Каховка.  С 1 марта по 3 марта  — в Великолепетихском, Голопристанском, Ивановском, Каховском, Нижнесерогозском, Скадовском и Чаплынском муниципальных округах”, —  сказано в рішення "комісії".

Незрозуміло тільки, які саме населені пункти цих “округів” знаходяться “в труднодоступных и отдаленных местностях”.

Нагадаємо, що в самій Росії встановлені єдині дні для такого голсування 15, 16 і 17 березня.

Що було раніше? Головне управління розвідки України повідомило, що Росія відправила на окуповані території України спеціально підготовлені загони для з імітації так званих "виборів" російського диктатора Володимира Путіна.

"Для створення фейкової картинки "підтримки" російського диктатора окупанти відрядили на поневолені території спеціально підготовлені загони, які куруватимуть фальсифікаціями та стежитимуть за роботами так званих "виборчих комісій", — йдеться в повідомленні.

Одне із завдань цих загонів — до 10 березня 2024 року прозвітувати про готовність до "голосування" працівників підприємств на окупованих територіях, а також надати прогноз "підтримки" Путіна".

Також у Кремлі затвердили новий "порядок" проведення "голосування" на ТОТ України. Зокрема, окупанти вирішили, що взяти участь у незаконних "виборах" на поневолених територіях можна як з російським, так і з українським паспортом, ID-карткою чи іншим документом, який посвідчує особу.

В ГУР вважають, що таке рішення засвідчує провал примусової паспортизації на окупованих територіях, а також є черговим інструментом російських спецслужб для виявлення "неблагонадійних" українців для здійснення репресій.

Повідомляється, що за завданням із Москви окупаційні адміністрації та пропагандисти активно поширюють фейки про начебто "85% підтримки" Путіна на ТОТ України, а також просувають так звану систему "мобільний виборець", яка, зокрема, дозволяє "проголосувати" онлайн і "без реєстрації" на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.