На окупованій частині Херсонщини росіяни створили підконтрольну їм громадську палату

9 месяцев назад 0

Ще одну структуру для імітації громадської активності і народної підтримки створили росіяни на окупованій частині Херсонської області – обласну громадську палату.
Про це повідомили місцеві прокремлівські медіа.
Створенням ще однієї імітаційної громадської структури опікувався вже добре відомий Олександр Малькевич, який протягом вже трьох скликань є членом громадської палати Росії.
Очолив фейкову громадську палату Херсонської області Ігор Качур – заступник голови підконтрольної окупантам громадської ради при окупаційній адміністрації Херсонської області.
До окупації Херсона він був підприємцем, торгував взуттям. Після окупації Херсона перейшов на бік загарбників. Зараз час від часу з’являється на різних пропагандистських акціях. 
Представником окупованої частини Херсонщини в громадській раді РФ став Володимир Овчаренко.
Він був депутатом Херсонської обласної ради від забороненої зараз Комуністичної партії України: п’ятого (2006-2010) і шостого (2010-2015) скликань. Після заборони КПУ створив в облраді і очолив депутатську групу «За мир, соціальну справедливість і народовладдя». Під час російської окупації Херсона перейшов на бік загарбників.
Серед рядових членів підконтрольної російським окупантам громадської палати також є відомі на Херсонщині колаборанти. Зокрема, Олег Грушко – відомий в херсонських журналістських колах симпатик СРСР і Росії.
Нещодавно він отримав окупантську нагороду «Золотое перо России», вступив до спілки журналістів РФ. З 2015 року Грушко адміністрував сайт «Наддніпрянка», де переважна більшість публікацій були ретрансляцією російської пропаганди.
В травні 2022 року Грушко остаточно визначився, кого підтримуватиме в російсько-українській війні, розмістивши на своєму сайті фоторепортаж про організоване окупантами «святкування дня перемоги» з коментарями в дусі роспропаганди. Згодом стало відомо, що Олег Грушко став фактичним керівником створеної російськими окупантами та підконтрольній їм газети «Наддніпрянська правда». У вересні 2022 року Грушко «засвітився» в пропагандистських медіа як «чиновник» окупаційної влади – «начальник управління патріотичного виховання Департаменту молодіжної політики Херсонської області». Незадовго до визволення Херсона і частини області, розташованої на правому березі Дніпра, Олег Грушко втік на лівобережжя, де продовжив співпрацю з російськими окупантами.
Входить до складу підконтрольної окупантам громадської структури і Галина Райко – окупаційна ректорка фейкового Херсонського технічного університету.