На окупованій Херсонщині наступного року Сальдо хоче «намолоти» півтора мільйона тонн зернових

4 месяца назад 0

Російські окупанти та колаборанти запланували зібрати наступного, 2024 року не менше півтора мільйона тонн зернових на території окупованої частини Херсонської області. 

Як повідомляє , такий прогноз висловив в коментарі одному з окупаційних медіа так званий «губернатор» загарбаної частини Херсонської області  Володимир Сальдо

«Цього року теж вже після підриву греблі (гребля Каховської ГЕС, яку підірвала російська армія — ред.) ми зібрали 1,5 млн. тонн зернових. Це дуже багато. Цей урожай теж було відправлено до інших регіонів Росії. Наступного року, мій прогноз — зберемо не менше», — повідомив російський ставленик.
Чи відповідають ці цифри дійсній ситуації з врожаєм зернових на окупованій Херсонщині — невідомо. Але, зазначимо, що за 2021 рік — останній рік до російської окупації області, херсонські аграрії зібрали 3,1 млн тонн зерна. Це був рекордний врожай за всі роки незалежності України. 

​Також, як випливає з коментаря окупаційного голови Херсонської області, зерно будуть продовжувати відправляти до Росії, що неодноразово фіксувалось як місцевими мешканцями, так і українським підпіллям. ​