На окупованій Херсонщині росіяни планують створити «Школу молодого ізбіратєля»

9 месяцев назад 0

Загарбники на  окупованій Херсонщині активно готуються до своїх так званих «виборів». Вони вже створили територіальні та дільнічі виборчі комісії, сформували списки «кандидатів». Так звані «партії» готуються до політичної агітації. Самі вибори росіяни планують провести протягом декількох днів на початку вересня. 

В межах підготовки до незаконних виборів, окуповану Херсонщину відвідав перший заступник голови Комісії зі ЗМІ «Общєствєнной палати» РФ, пропагандист Алєксандр Малькєвіч. Він провів ряд зустрічей щодо підготовки до «виборів», в тому числі зустрівся з «головою Виборчої комісії Херсонської області» Мариною Захаровою. 

Про це стало відомо з медіа, підконтрольним російським окупантам. 

Зокрема, протягом цієї зустрічі Марина Захарова торкнулась питання щодо необхідності створення «шкіл молодих виборців» на загарбаних землях України. За її словами, даний проєкт буде направлений на формування «правової свідомості» молоді у виборчому процесі.   
Отже, першу таку «школу» росіяни запланували створити вже у серпні. Науковим керівником «школи» та лектором стане вже згаданий пропагандист Малькєвич. А «Общєствєнная палата РФ» надасть підтримку в реалізації проєкту. 

Також за результатами зустрічі стало відомо, що загарбники планують створити систему електронного голосування на окупованих територіях. Дану систему росіяни планують вводити начебто з міркувань безпеки у зв'язку з обстрілами, в яких вони звинувачують ЗСУ.  
За словами Захарової, в найближчій час «Виборча комісія Херсонської області» подасть заявку на приєднання до системи електронного голосування, і знов «Общєствєнная палата РФ» готова в цьому допомогати.   

Ще одна ініціатива, яку росіяни хочуть ввести на окупованих територіях — це так званий механізм «Мобільний виборець». Сенс цього механізму полягає в тому, що всі, хто бажає віддати свій голос на «виборах», може зробити це за місцем фактичного проживання. Кажуть, що цим механізмом може скористатись будь-хто, для цього лише потрібно подати заяву до так званого МФЦ —«многофункціонального центру». Це місце прийому, реєстрації і видачі документів громадянам та організаціям при наданні державних послуг в суб'єктах РФ, в тому числі й на окупованих територіях, аналог нашого ЦНАП.