Нардеп Ковальов увійшов до ТОП-5 парламентарів за кількістю виконавчих проваджень 

2 года назад 0

Народні депутати України подекуди порушують ухвалене ними ж законодавство. Аналітики YouControl з’ясували, щодо майже на кожного другого депутата було відкрито мінімум одне виконавче провадження.

За результатами моніторингу було складено ТОП-5 нардепів за кількістю виконавчих проваджень. До антирейтингу увійшов й народний депутат з Херсонської області. Мова йде про члена фракції “Слуга народу” Олексія Ковальова. На його рахунку 10 виконавчих проваджень, що дозволило нардепу посісти четверте місце в списку. 

Очолив ТОП-5 інший “слуга народу” Ігор Негулевський з 28 провадженнями. На другому місці також член президентської фракції в парламенті – Володимир Тимофійчук (19 проваджень). Третє місце за мажоритарником з Донеччини Євгеном Яковенко, який зібрав 16 виконавчих проваджень. Замикає п’ятірку “лідерів” одіозний нардеп Ілля Кива з 9 провадженнями. 

Аналітики YouControl порахували загальну кількість виконавчих проваджень по парламентським фракціям. Найбільше у “Слуги народу” – 332 провадження. Позафракційні депутати набрали 51. Третє місце за “Батьківщиною” – 31 провадження. 

“Найпоширенішою причиною виконавчого провадження серед депутатського корпусу є стягнення коштів на користь держави за різного роду адміністративні правопорушення. Найчастіше мова йде про стягнення штрафів за порушення правил дорожнього руху, стягнення аліментів, стягнення витрат виконавчого збору та провадження, конфіскація майна вилученого митними органами тощо”, – зазначили в Youcontrol.