Колаборанти знову скаржиться на катастрофічний дефіцит вчителів

4 месяца назад 0

Про «далеко неукомплектований штат» окупаційного соціального фонду Херсонської області пропагандистам з «Таврии» розповів заступник голови окупаційного уряду області сергій черевко.

«На сьогоднішній день це всього лише 25 % від необхідної штатної чисельності , — заявив колаборант. — Інших людей немає. Як ми відчуваємо дефіцит педагогів в школах, дефіцит лікарів, так і тут у соціальній сфері є колосальний дефіцит спеціалістів» . Зрозуміли? Непростий дефіцит, а колосальний! І соцпрацівників, і вчителів, і лікарів, і представників інших, неназваних черевком, спеціальностей. Те ж саме про педагогів в інтерв’ю окупаційному ресурсу «Херсонка.ру», який називає себе «головним міським порталом Херсона і Херсонської області», заявив окупаційний голова Голопристанського «муніципального округу» Віталій титаренко.

Щоправда, мордатий гауляйтер назвав ще одну — більш значущу для окупантів проблему. Цитуємо: «Існує проблема у сфері освіти. Викладачі, які працювали при Україні, вони до цих пір мають можливість отримувати якось зарплату. І вони викладають у дистанційному форматі за українською системою». Пропагандистка з ніком ната подобєд вирішила роз’яснити: «Гостра проблема регіону — наявність українських онлайн-шкіл. Деякі викладачі, які працювали у закладах освіти при київському режимі, не хочуть вчити дітей в очному форматі. Вони пропонують учням дистанційний формат занять за українською програмою. Такий варіант зовсім не влаштовує батьків учнів, адже вони хочуть вчитись очно по російській системі». Ні підстав для такого висновку, ні прізвищ батьків, які цього, буцімто, хочуть, пропагандистка не назвала.

Борис ВИНОГРАДОВ,