Наш край: Українці не витримають ще одного безпідставного подорожчання газу

3 года назад 0

Захистити українців від подорожчання газу вимагає від уряду «Наш край». Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак та наголосив, що українці не витримають ще одного безпідставного подорожчання газу.
За його словами, тариф на газ має бути справедливим та підйомним для громадян.
«Через скасування державного регулювання цін, з першого квітня українцям слід очікувати стрімкого подорожчання блакитного палива. На потреби населення іде виключно газ українського видобутку, собівартість якого втричі нижча ніж заявлені урядом 7 гривень за куб. Проте ми платитимемо за власний газ ніби купили його за кордоном. Уряд має захистити українців від зростання ціни на газ», – зазначив Олександр Мазурчак.
Підвищення ціни на газ, наголосив співголова партії «Наш край», призведе до чергової хвилі неплатежів.
«В умовах карантину, коли сотні тисяч українців залишилися без доходів та навіть можливості заробляти, підвищення ціни на газ викличе чергову хвилю неплатежів та подальше зростання боргів громадян за ЖКП», – переконаний Олександр Мазурчак.
Він закликав уряд діяти на випередження та пропонувати українцям додаткові механізми, які дозволять уникнути неконтрольованого зростання цін на газ.
«Уряд та Нафтогаз мають думати про інтереси українців: інвестувати кошти у розробку нових родовищ та нарощування видобутку, щоб досягти повної незалежності від зарубіжних поставок. Також потрібно контролювати трейдерів та активно реагувати на факти зловживання монополістів», – підсумував Олександр Мазурчак.
Нагадаємо, з 1 квітня в Україні більше не діятиме обмеження ціни на газ для населення – 6,99 грн за кубометр.