Окупанти відступають: у ЗСУ повідомили про успіхи на лівобережжі Херсонщини

6 месяцев назад 0

Сили оборони України досягають значних успіхів на лівому березі Херсонщини, проте поки що не варто робити великих заяв із цього приводу.

Хто повідомляє: начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня .

Що відбувається? За словами Наталії Гуменюк, Збройні Сили України змусили російську армію відступити зі своїх позицій на лівому березі.

«Ми продовжуємо вимагати непоганих результатів у своїй боротьбі – і в контрбатарейній, і в інших методах роботи. Але висвітленню це поки що не підлягає саме для того, щоб результат був дуже потужним та зафіксованим, щоб це не було такою короткочасною перемогою» , — зазначила Гуменюк.

Гуменюк додала, що в результаті цього зменшилася кількість артилерійських обстрілів правобережжя, проте російські сили стали частіше атакувати правий берег з використанням авіації.

«Використання, наприклад, тактичної авіації, яке останнім часом серйозно підвищилося в загальних цифрах зведення над правим берегом – це виправдання того, що артилерія вже не скрізь може діставати. І ворог намагається у такий спосіб створити собі штучні перемоги, руйнуючи мирну громадянську інфраструктуру, що руйнує економіку регіону та намагаючись килимовим способом руйнувати населені пункти на правому березі», – каже спікерка.

Що було раніше? Російське Міністерство оборони змінило командувача окупантів на Херсонському напрямку. Замість генерал-полковника Олега Макаревича призначений генерал-полковник Михайло Теплинський.

Наталія Гуменюк зазначає, що причиною цієї зміни стало незадоволення з боку вищого керівництва армії РФ.

«Найвище військово-політичне керівництво незадоволене тим командуванням. І потребує змін. Вже не вперше у нашій зоні відповідальності такі потужні зміни, які, як це казав генерал Суровікін, приводять до ухвалення складних рішень», — наголошує Гуменюк.