Олена Дмитрук, вдова екснардепа від Херсонщини і власниця компанії «Херсонліфт», отримала підозру в державній зраді

7 месяцев назад 0

Національна поліція України 20 жовтня заочно повідомила про підозру в державній зраді і колабораційній діяльності 51-річній Олені Дмитрук, вдові екснардепа Миколи Дмитрука і власниці компанії «Херсонліфт». Її призначили першою заступницею голови окупаційної Херсонської обласної думи і «директоркою» захопленого Новокаховського хлібозаводу. 

Про це з посиланням на  повідомляє .

Слідчі встановили, що  Дмитрук Олена Леонідівна , 15 січня 1972 р. н., мешканка Херсона, взяла участь у незаконних виборах російських окупантів на Херсонщині в 2022 році від путінської партії «Єдина Росія». Вона агітувала місцевих мешканців адаптуватися до законів і порядків РФ, популяризувала російську окупаційну владу, зобов’язувала людей отримувати російський паспорт і голосувати за неї на так званих виборах. 

З «передвиборчими» турами Олена Дмитрук роз’їжджала по Новокаховській, Голопристанській, Генічеській громадах і всюди займалася агітацією на підтримку загарбників.

Дії Олени Дмитрук Національна поліція кваліфікувала за ч. 2 ст. 111 і ч. 5 ст. 111-1 КК України – державна зрада в умовах воєнного стану і колабораційна діяльність. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Втім, у повідомленні про підозру вказані далеко не всі регалії і злочини Олени Дмитрук. Вона зараз працює на окупантів першою заступницею голови так званої Херсонської обласної думи. Саме її загарбники в цьому році призначили керувати захопленим ТОВ «Новокаховський хлібозавод», а також так званим «Торгово-закупочным потребительским кооперативом «Новокаховский».  Зрадниця Олена Дмитрук. Фото з окупаційних пабліків В своїй анкеті кандидатки в «депутати» від окупаційної влади Олена Дмитрук написала, що є директоркою ПАТ «Кам’янський» в Бериславському районі Херсонської області. Вона вдова Миколи Дмитрука, відомого місцевого латифундиста, екснардепа від округа №184 від Партії регіонів і депутата Херсонської обласної ради від «Нашого краю». Він помер 20 серпня 2021 року від серцевого нападу.

Олена Дмитрук у 2015 році балотувалася до Херсонської міської ради від партії «Опозиційний блок». Вона є власницею ТОВ «Херсонліфт» і ПрАТ «Херсонліфт». Родині Дмитруків належать, зокрема, ТОВ «Зерноком агроюг», комбінат будівельних конструкцій і ТОВ «Торговий дім «Янтар». Майже всі ці активи знаходяться на нині підконтрольній території України.

Як повідомляв ЦЖР, російські окупанти призначили новим гауляйтером Нової Каховки на Херсонщині . До повномасштабного вторгнення РФ в Україну він був законним старостою Дніпрянського старостинського округа Новокаховської громади. Попередній гауляйтер міста Володимир Леонтьєв очолив незаконно створений загарбниками місцевий «совет депутатов».