Прапор України повернувся на лівий берег Херсонської області — деталі операції від Гуменюк

8 месяцев назад 0

Основною метою акції підняття українського прапора на лівому березі Херсонської області є гостра необхідність підтримати людей на тимчасово окупованих територіях, коли окупанти РФ посилили свою пропагандистську діяльність, насильницьку паспортизацію до майбутніх “виборів”. Про це сьогодні, 30 серпня, в ефірі телеканалу  повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Нам було необхідно та принципово важливо показати людям, що сили оборони досить близько, сили оборони мають ініціативу і що лівий берег — це Україна. Це був дуже потужний сигнал для самих окупантів та мешканців окупованої території, це така собі естафета від підрозділів, які змогли висадитись у Криму. Тобто один берег вже став знову підконтрольним Україні, там злетів український прапор і наступний етап — це таке довгоочікуване розуміння, що лівий берег теж повертається під контроль України”, — сказала Гуменюк.
Вона розповіла, що ЗСУ передбачили, що після цієї акції росіяни намагатимуться відігратися на мирних жителях.

“Ми зі свого боку посилили контрбатарейну боротьбу і минулої доби збільшили охоплення тих підрозділів противника, які опинилися під нашим вогнем. 62 окупанти було знищено”,  — додала гостя ефіру.
Також Гуменюк сказала, що ЗСУ знищують російські плавзасоби, які вони насилу намагаються зібрати.Нагадаємо, українські військові напередодні висадилися на лівому березі Дніпра на Херсонщині та підняли прапор України в районі Антонівського мосту. Там ведуться активні розвідувальні, рейдові дії.