Росія розширює мережу інформаторів в окупованій частині Херсонської області, — ЦНС

9 месяцев назад 0

Російська Федерація в тимчасово окупованій частині Херсонської області намагається залучити більшу кількість колаборантів та лояльних до ворога мешканців для виявлення громадян з проукраїнською позицією.

Про це повідомляє  з посиланням на "Центру національного спротиву".

Також ворог планує вишукувати не лише цивільних, які мають проукраїнську позицію, але й тих, хто надає допомогу нашим воїнам.

"Зокрема, запроваджена система збору інформації за допомогою "доносів" та "інформування про підозрілі дії чи висловлювання", яка систематизується співробітниками російських спецслужб та в подальшому використовується для посилення адміністративно-поліцейських умов", — додає пресслужба.

Ситуація в Херсонській області Після деокупації правобережної частини Херсонській області, ворог активно обстрілює її з іншого берега Дніпра, використовуючи артилерію та керовані авіабомби.

За словами голова Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, лише за минулу добу, 28 липня, російські окупа​нти здійснили 29 обстрілів,​ випустивши 126 снарядів з мінометів, артилерії, танків, авіації та БПЛА.