Росіяни будуть казати «Віддайте нам Херсон». Ми цього не зробимо — Подоляк про переговори з РФ

2 года назад 0

Радник голови Офісу президент Михайло Подоляк заявив, що переговори Києва і Москви наразі нічого не дадуть Україні. За його словами, влада Росії не розуміє, що вже програє на полі бою.

Про це Подоляк в ефірі загальнонаціонального марафону на .

"Навіть не питання, що одна країна знищує іншу, це питання філософії Російської Федерації. Це сарана. Якщо ми сядемо за стіл переговорів, то Росія, яка ще не отримувала добрячого ляпаса, ще не отримувала кілька суттєвих тактичних поразок на полі бою, вона буде проводити ту ж саму політику, як завжди: розмовляти з позиції ультиматумів і шантажу. І з нами в тому числі. Вони не розуміють, що вони вже програють, що будуть йти тільки на дно, тому що економіка, фінанси падають, вони ізгої, у військовому сенсі вони не демонструють нічого потужного, крім кількості — вони будуть падати" , — сказав Подоляк.

За словами представника Офісу президента, російські війська зараз "на піку своїх ресурсних можливостей", тому РФ хоче сісти за стіл переговорів.

"Для нас немає принципової різниці сідати з ними за стіл переговорів, нічого не буде. Будуть казати "Віддайте нам Херсон". Ми цього не зробимо. Більше того вони будуть казати визнати Крим російським. Це принципово неможливо, з урахуванням тієї кількості масових військових злочинів, які вони скоїли в Україні. Це мають розуміти в світі" , — додав Подоляк.

Він додав, що Росія може сидіти за столом переговорів тільки тоді, "коли отримає по зубах": "Після цього певний час, але недовго, вона буде сприймати чужі аргументи. І тоді ми зможемо сказати: покиньте територію України до міжнародно визнаних кордонів 1991-го року. Потім давайте проговоримо певні репарації — вони мають бути суттєвими, з урахуванням кількості загиблих та знищеної інфраструктури. А потім проговоримо безпекові правила, бо в нас буде кордон, хто і як має діяти, якщо Росія захоче реваншувати" .

"Сьогодні переговори не на часі. Вони будуть на часі, коли світ остаточно зрозуміє, що Росія має бути за залізною завісою. Ще певний час, на жаль, адже люди гинуть, нам доведеться це доводити" , — заявив Подоляк.