Суд розгляне справу генерал-лейтенанта армії РФ, під керівництвом якого був окупований Херсон

2 месяца назад 0

Передали до суду справу генерал-лейтенанта армії РФ, під керівництвом якого був окупований Херсон, захоплена дамба Північнокримського каналу та тривав наступ на Миколаїв.
Як передає , про це повідомляє .

«На Херсонщині судитимуть генерал-лейтенанта південного військового округу армії рф за ведення агресивної війни», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно генерал-лейтенанта армії РФ за фактом ведення агресивної війни.

Слідство встановило, що у 2022 році до ведення бойових дій на терито​рії Херсонщини військове керів​ництво країни-агресорки залучило генерал-лейтенанта — командувача 49-ї загальновійськової армії південного військового округу. Йому підпорядковувались щонайменше сім бригадних формувань, інженерно-саперний полк, спецпризначенці, які вели агресивну війну.

Підкреслюється, що саме під керівництвом обвинуваченого було захоплено дамбу Північнокримського каналу, був окупований Херсон та тривав наступ на Миколаїв.

Як інформують у прокуратурі, виконуючи вказівки генерала, військові РФ обстрілювали об’єкти цивільної та житлової інфраструктури, грабували та вбивали мирне населення. Через такі напади на території області постраждало щонайменше 2 тисячі цивільних, серед них жінки та діти.
Зазначається, що, ведучи агресивну війну, підрозділи армії РФ окупували більшу частину Херсонщини, здійснили повну економічну та гуманітарну блокаду регіону. Окупанти встановлювали незаконні блок-пости, де обшукували та вилучали особистий транспорт громадян України, деяких цивільних нелегально ув’язнювали.

Як повідомляв Укрінформ, кіберполіціянти Херсонської області зібра​ли докази злочинної діяльності колаборанта, який д​обровільно погодився співпрацювати з російськими загарбниками й обійняв посаду «заступника міністра».