В ОК «Південь» розповіли, яка потрібна зброя, щоб витіснити окупантів із лівобережжя Херсонської області

5 месяцев назад 0

Контрбатарейна робота на цьому напрямку продовжується.Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що для просування вперед на лівому березі Дніпра в Херсонській області  українським військовим потрібна далекобійна зброя, інформує 

"Коли у нас є така широченна перепона, як ріка Дніпро, нам потрібна далекобійна зброя. Та зброя, яка на великій відстані, здатна забезпечувати отой, образно кажучи, "великий купол", який захистить підрозділи, що перебувають на відстані досяжності ворожої артилерії" , — наголосила речниця.

За її словами, далекобійна зброя – це перспективна зброя для  можливості відкидання армії РФ та просування ЗСУ. Гуменюк нагадала, що наша країна  неодноразово говорила про це західних партнерам, ще під час деокупації правого берега Дніпра.

"Робота артилерії і робота авіації дозволить нам відкинути ворога на таку відстань, щоб просуватися вперед без значних втрат", –  додала вона.

Раніше Гуменюк повідомляла, що російські війська знаходяться на лівому березі Дніпра вже давно та мали змогу зосередити там надзви​чайно велику кількість особового складу і техніки.​