“Вибори” на Херсонщині: окупанти під час голосування вручають повістки

8 месяцев назад 0

На окупованій території Херсонщини проводять так звані “місцеві вибори”. Втім, під час голосування стали відомі випадки вручення повісток.

Про це речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі те​леканалу “Ми-Україна”.​

“Це виглядає як “театр абсурду”. Вчора були повідомлення, що колаборанти зі скринькою на шиї прийшли на місцевий ринок і тільки одна людина проголосувала. Вони ходили вмовляли, але ніхто не хоче голосувати і брати у цьому участь. В інших населених пунктах така ж ситуація. Вони це називають “мобільним пересувним пунктом для голосування”, – повідомив він.

За його словами, люди ховаються і не відкривають окупантам двері.

“Це колаборанти разом з окупантами, які озброєні з ними ходять. Люди бояться, що під дулом автомата будуть заставляти голосувати. Також 5 вересня були перші випадки, коли разом з голосуванням вручали і повістку. Зрозуміло, що голосують ті ж самі колаборанти або неблагополучні люди, або пенсіонери, адже не видають пенсію, поки не проголосуєш”, – додав Толоконніков.

Нагадаємо,  російські окупанти оголосили так звані “місцеві вибори” до “Херсонської обласної думи та 14 муніципальних утворень, і створили 233 виборчі дільниці. Визначили дату з 8-го по 10 вересня, але потім оголосили про “дострокове голосування” з 2 по 7 вересня.