Виїхали близько 20 осіб: як у Новій Каховці пройшла “евакуація”

5 месяцев назад 0

Учора, 13 грудня, в окупованій Новій Каховці на Херсонщині окупанти проводили так звану “добровільну евакуацію" бажаючих виїхати до РФ. Про те, як минула акція, розповідає кореспондент  .

Що відбулося? На “евакуацію” зголосилося менше 20 осіб. Їх довезли до адмінкордону з Кримом, там пересадили в "Газель" МНС РФ і далі на залізничний вокзал Джанкою. Звідти поїздом далі на "материк".

Окупанти думали, що людей буде більше, але виїзд невеликої кількості людей ледь тягнув на "гарну картинку". Вони сподіваються, що до кінця року ще вивезуть якусь кількість, але все одно далеко не всі згодні їхати. Навіть вранішній мінометний обстріл не сильно допоміг.

Планували для “евакуації” великий автобус, але його не стали залучати. Навіть на своєму пропагандистському телеграм-каналі колаборанти про "евакуацію" висловилися досить скромно.Також учора в мікрорайоні “Сокіл” був поквартирний обхід, дивилися телефони. Можливо, буде продовження далі по місту.

Куди вивозять людей з Херсонщини? З тимчасово окупованих територій Херсонщини загарбники пропонують населенню “евакуацію” у Тюмень. Про це  перший заступник голови Херсонської облради  Юрій Соболевський.

"Зараз одним з топових напрямків так званої "евакуації" з тимчасово окупованих територій Херсонщини на території РФ є Тюмень. Саме туди наполегливо пропонує виїжджати нашим людям окупаційна влада, мотивуючи тим, що там є вільний житловий фонд та буде можливість швидко реалізувати житловий сертифікат", – йдеться у повідомленні.

За його словами, жодної гуманітарної підтримки або допомоги із працевлаштуванням ніхто навіть не обіцяє.

"До речі сьогодні в Тюмені -21°C. Охочим погодитись на обіцянки РФ – "курорти" Тюмені чекають на вас", – додав Соболевський.
Тим часом у Новій Каховці температура 14 грудняі вдень була +10°C.