Всі шляхи евакуації з Херсонщини та Миколаївщини пропрацьовані, – Кім

7 месяцев назад 0

Проблем з евакуацією як Херсонщини, так із Миколаївщини нема, всі шляхи давно узгоджені та пропрацьовані. На цьому в ефірі “Ми-Україна”  очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

“Херсонська область для нас рідна. Ми завжди допомагаємо Херсону. Так звернувся мій херсонський колега для того, щоб допомогти з організацією перевезень через пошкодження колії. Це було організовано ще з ночі. Моя думка наступна: немає проблеми в евакуації – примусовій чи добровільній. У нас відкриті шляхи у будь-який час, якщо це потрібно”,   – зазначив він.

Кім додав. що евакуаційні шляхи давно прораховані та готові. Їх підготовкою займалися ще на випадок надзвичайної ситуації на Південноукраїнській або Запорізькій АЕС.

“Щонайменше 12 автобусів можна залучити до евакуації хоч через годину”,  – наголосив голова Миколаївської ОВА.

Нагадаємо, так само як на Запоріжжі рішення про обов’язкову евакуацію оголосили також і з низки прибережних громад Херсонської області. Потреба в евакуації обумовлена важкою безпековою ситуацією та постійними масованими обстрілами. Росіяни регулярно гатять по мирних містах та селах регіону з важкого озброєння, включно із застосуванням КАБів. Щодня є поранені та загиблі.