У Криму «верховний суд» залишив у силі вирок екскомандиру корабля ВМСУ «Славутич» Олексію Кисельову, якого раніше засудили до 8,5 років ув’язнення

8 месяцев назад 0

22 серпня 2023 року «Верховний суд» в окупованому Криму розглянув апеляційну скаргу захисту на вирок «Джанкойського районного суду» стосовно екскомандир корабля ВМСУ «Славутич» Олексія Кисельова, якого раніше засудили до 8,5 років в'язниці. "Суд» залишив у силі вирок.

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін.

«Ми отримаємо вмотивовану частину. З великим ступенем ймовірності продовжуватимемо законними способами добиватися справедливості» , – зазначив він.

В окупованому Криму «Джанкойський районний суд» 17 лютого засудив до 8,5 років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці екскомандира корабля ВМСУ «Славутич», військового пенсіонера, волонтера та цивільного активіста Олексія Кисельова за фальсифікованим ФСБ обвинуваченням в нібито організації «морської блокади Криму» шляхом перекриття Керченської протоки та участі у неіснуючому незаконному збройному формуванні – «батальйоні ім. Номана Челебіджіхана».

Як повідомляв ЦЖР, Олексія Кисельова викрали в окупованому Генічеську наприкінці липня 2022 року. Протягом 5 діб його катували і били струмом в професійно-технічному училищі №17 Генічеська, де зараз базується підрозділ Росгвардії. Після передали ФСБ на адмінмежі з Кримом.

ФСБ фальсифікувала проти Кисельова кримінальну справу і обвинуватила у підготовці «морської блокади півострова», яка полягала у фантастичній операції з перекриття  Керченської протоки засобами для вилову мідій, а також в участі у неіснуючому батальйоні ім.Номана Челебіджихана.

29 липня 2022 року«Київський райсуд» Сімферополя заарештував його на два місяці. 23 вересня арешт продовжили до 27 листопада.

Після застосованих російськими силовиками тортур і відсутності бодай елементарної медичної допомоги стан здоров’я Олексія Кисельова, який утримується в СІЗО Сімферполя, значно погіршився. Він потребував госпіталізації. Щоб домогтися належної йому медичної допомоги, Кисельов був змушений оголошувати голодування.

На фото: Олексій Кисельов, співзасновник ГО «Переселенець СОС» у Генічеську, екскомандир корабля управління ВМСУ «Славутич» Фото: investigator.org.ua