У російському міноборони конфлікт з командуванням угруповання на лівобережжі Херсонської області

4 месяца назад 0

Про конфлікт в міноборони росії між його очільником Сергієм Шойгу та командувачем угрупованням "Дніпро" Михайлом Теплинським заявив спікер Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі телеканалу FREEДОМ. 

"В угрупованні Дніпро склалася нездорова ситуація із офіцерським складом. Командувач Теплинський сьогодні викликає печію у міністра оборони російської федерації Шойгу. Є внутрішні розбірки" , — заявив речник УДА "Південь" Сергій Братчук. 

Попри це, вороже угруповання "Дніпро" досить добре забезпечується, зазначає спікер. За словами Братчука, резерви йдуть з тимчасово окупованого Криму та материкової росії. 

Також фіксується все більше випадків відмови особового складу виконувати накази про штурми позицій ЗСУ на лівобережжі Херсонщини та дезертирства. 

"Є випадки, коли підрозділ 20, 15, 10 чоловік полишають позиції або відмовляються йти на штурм, та зникають. Намагаються зникнути в наших херсонських степах. Їх шукають, намагаються знайти, але не завжди виходить. Де вспливуть ці люди зі зброєю, які доволі неадекватні від страху та паніки, це вже проблеми російських окупантів. Маю надію на "дружній вогонь". Нехай працюють" , — каже Братчук. 

Нагадаємо, що, за інформацією російських джерел, в кремлі та міноборони росії знову заговорили про відсторонення Теплинського. Нібито, діями генерала на полі бою та в публічному просторі незадоволений сам сергій шойгу.