Україна пам’ятає про людей в окупації та бореться за них – Зеленський

2 года назад 0

Загарбники намагаються блокувати на тимчасово окупованих територіях доступ до соціальних мереж та месенджерів, аби люди не знали правду про потенціал України, який зростає.
Про це під час вечірнього відеозвернення Президент України Володимир Зеленський, передає .

«Сьогодні широкому загалу стало відомо, що на півдні нашої країни, в окупованих районах, був закритий доступ до соціальних мереж, месенджерів і YouTube. російські сили заблокували будь-яку можливість для людей знати правду про те, що відбувається, і про наш потенціал, який ми поступово збільшуємо», — заявив Президент.
Глава держави відзначив, що українські сили оборони просуваються наразі на кількох тактичних напрямках, зокрема й на півдні – на Херсонщині, в Запорізькій області, і люди мають про це знати.

Він закликав всіх, у кого є можливість говорити з людьми на півдні нашої держави – з Херсоном, Генічеськом, Бердянськом, Мелітополем та іншими містами й селами, поширювати правду та казати людям в окупованих районах, що Україна про них пам?ятає і за них бореться.
Зеленський також відзначив, що боротьба точиться за весь південь, за український Донбас, за Харківщину.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники намагаються обмежити доступ до альтернативних джерел інформації на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Самопроголошена «влада» 5 липня повідомила про блокування застосунку Viber в регіоні. Водночас представники офісу Viber в Україні повідомили, що додаток знову доступний для всіх користувачів.