Адвокатка з Нової Каховки отримала підозру

1 месяц назад 0

34-річна адвокатка Надія Пасько з Нової Каховки на Херсонщині 20 березня отримала від Херсонської обласної прокуратури підозру в колабораційній діяльності.

Хто повідомляє: .

Слідчі встановили, що Надія Пасько, будучи адвокаткою Адвокатури України, добровільно перейшла на бік ворога і очолила так зване Херсонське регіональне відділення російської партії ЛДПР.

18 червня 2023 року Пасько незаконно зареєструвала це відділення в окупаційному реєстрі юридичних осіб. У вересні 2023 року після так званих виборів загарбники призначили її депутатом незаконної Херсонської обласної думи.

20 вересня 2023 року Надію Пасько призначили заступником голови цієї “думи”.

Раніше Надія Пасько допомагала окупантам проводити так званий референдум з “приєднання” Херсонщини до РФ.За інформацією різних джерел Пасько близька до  Павла Філіпчука , гауляйтера Каховки і  Володимира Сальдо , гауляйтера Херсонщини. Вона – колишня юристка одного зі штабів Партії регіонів на Херсонщині.

Надія Пасько до великої війни була помічницею депутатки Новокаховської міської ради від “Європейської солідарності”  Ірени Лепень .

Пасько була причетна до розграбування підприємств на тимчасово окупованих територіях Каховського і Бериславського районів.За скоєні злочини їй заочно повідомлено підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їй світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.