Україна впоралася з основним етапом ліквідації катастрофи на Каховській ГЕС – Клименко

8 месяцев назад 0

Україна впоралася з основним етапом ліквідації наслідків підриву російськими загарбниками греблі Каховської ГЕС.
Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на засіданні президії Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, передає із посиланням на МВС у .

Як нагадав міністр, до зони надзвичайної ситуації потрапили 180 населених пунктів Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей, де проживали майже 900 тисяч людей.

До ліквідації наслідків підриву станції щоденно залучалися понад дві тисячі працівників МВС, 300 одиниць техніки і більш ніж сотня плавальних засобів.

Майже 700 тисяч українців залишилися без доступу до питної води. Постраждалим були доставлені 148 тисяч тонн питної і технічної води, майже 119 тисяч тонн продуктів і речей першої необхідності.

З метою запобігання погіршенню санітарної ситуації проведені понад 173 тисячі рейдів спільно з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами місцевого самоврядування і рибохорони.

"Наслідки цієї катастрофи Україна відчуватиме дуже довго, проте спільними зусиллями зможемо їх подолати", – наголосив очільник МВС.
Як повідомляв , уночі 6 червня російські загарбники підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. Ще до обіду майже вся станція опинилася під водою, відновленню вона не підлягає.

Того ж дня уряд створив міжвідомчу робочу групу, яка відповідатиме за подолання наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС, та призначив її керівником міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

"Велика вода" затопила низку населених пунктів Херсонської області. Від підтоплення постраждали також території Миколаївської області.
У Запорізькій і Дніпропетровській областях через підрив Каховської ГЕС відбулося зниження рівня води в річці Дніпро.