За колабораціонізм ексдиректорку Херсонського ліцею засудили до 12 років ув’язнення

2 недели назад 0

12 років позбавлення волі із конфіскацією майна за колабораціонізм та пособництво державі-агресору заочно отримала колишня директорка Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова.

Про це  Малиновський районний суд міста Одеси.

За даними слідства, жінка обійняла посаду незаконного ректора окупаційного “Державного бюджетного освітнього закладу вищої освіти Херсонської області Херсонського державного університету”.

На своїй посаді жінка підбирала людей на посади професорсько-викладацького складу, ввела російську мову у роботу загальноосвітнього вищого навчального закладу та приймала студентів.

Також у закладі освіти, який вона незаконно очолила, жінка розпочала навчання за стандартами освіти РФ з загальним застосуванням російської мови як офіційної.

Рішенням суду їй призначили 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у закладах освіти, а також обіймати посади в органах державної влади, державного управління та контролю, місцевого самоврядування у сфері освіти та займатися освітньою та виховною діяльністю на строк 15 років з конфіскацією всього належного їй майна.

  • Судитимуть 46-річного чоловіка, який обійняв посаду виконувача обов’язків директора студентського містечка в Херсонському державному університеті. Йому загрожує 12 років ув'язнення.
  • Суд визнав винною в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору завідувачку гуртожитку Херсонського професійного суднобудівного ліцею Неонілу Щеголь. Вона в період окупації незаконно очолила вищезгаданий навчальний заклад.