Просто лицо — Александр Новохацкий

3 года назад 0

Напевно саме складне у житті навчитись не продаватись. Не продавати, не зраджувати своїх мрій, не відмовлятись від внутрішніх бачень та власного права на власне бачення усього.

Напевно саме складне у житті, це бути самим собою. Відчувати себе та розуміти себе. Як це відбудеться, то навколишній світ стає вельми зрозумілим.

Немає таємниць у світу від людини, яка себе розуміє.

Напевно саме складне у житті, це повірити собі. «Не слухатись» чужої думки. Точніше не формувати стосунки із собою на підставі чужих думок про тебе. Бути собою. Бути відвертим та прискіпливим, уважним та справедливим. До себе.

Постійно вчитись у інших. Розуміти, що саме на користь, а що на зле. Відродити в середині себе справжні ваги вимірювання Себе по відношенню до Всесвіту. Тоді просте поняття Свобода, не може бути інакшим як свобода розпоряджатись виключно своїм життям. Своїм, не чужим. Свобода, це визнавати право інших розпоряджатись на їх розсуд, своїми життями. Навчитись цінувати своє життя та цінувати життя інших.

Розпоряджатись, виключно своїм життям, власним. Відчути оце поняття «Власність». До речі, ніц спільного не має воно із «владою». Насправді «влада», це спотворене-перекручене поняття довіри та любові. Суцільне та свідоме зловживання чужою довірою та любов’ю.

І ось коли починаєш розуміти-усвідомлювати Свободу, то структура простору людей стає абсолютно зрозумілою для механічного, формалістичного проявлення. Це така собі матерія свобод. Підстава та джерело для можливості здійснювати польову, тонку взаємодію.

«Не продаватись» та «обмінювати на гроші власні таланти з уміннями», це різні речі. Тектонічно різні. Творчість не може бути підконтрольною та на вимогу. Проте, може бути доречною та невід’ємною часткою подій, епох, процесів та просторів. Як можна поміняти простір на гроші? Як можна оцінити те, що не має ціни у грошових знаках?

Ми, усе людство, йдемо до світу колективних стосунків, де унікальні здібності кожної людини повинні бути на службі, служінні загальному простору людей. Такий порядок буде встановлено не випадково, а внаслідок потреби у Свободі.
Через розуміння своїх людських чеснот нам буде необхідно скласти світ своїх стосунків, який буде продукувати нематеріальні цінності людьми, які усвідомлені щодо власної унікальності. Світ, у якому показником ефективності буде рівень засвоєння нематеріальних цінностей.

Просто скласти із існуючих сьогодні елементів та конгломератів людських систем виживання, іншу за своєю функціональною конфігурацією структуру. Проявити бажання та волю і скласти свій матеріальний світ через переслідування мети щодо реалізації внутрішніх потреб самого себе.

Oleksandr Novokhatskyi, виконавчий директор аналітичних програм «Український барометр»