5 січня росіяни подвоїли свої зусилля, намагаючись вибити ЗСУ з плацдарму на лівому березі Дніпра – Генштаб

4 месяца назад 0

Активізувалися загарбники також на мар’їнському та куп’янському напрямках.

6 січня росіяни дещо збільшили кількість своїх атак. На всіх ділянках фронту відбулося 62 бойових зіткнення проти 59 напередодні. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України  на своїй сторінці у Facebook.
Найгарячіше, як і раніше, на авдіївському напрямку, де українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Загальна кількість ворожих атак тут дещо знизилася, однак вона залишається на високому рівні —  тут Сили оборони протягом минулої доби відбили чотири атаки ворога в районах Новобахмутівки та Авдіївки і ще 17 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.
Росіяни суттєво активізувалися на мар’їнському напрямку. Тут вони атакували у понад два рази активніше, ніж напередодні: 15 разів проти семи, знову без успіху.
Так само російські війська подвоїли свої зусилля, намагаючись вибити ЗСУ з плацдарму на лівому березі Дніпра. Вчора вони провели тут 13 безуспішних штурмів, напередодні їх було шість.
На куп’янському напрямку українські захисники відбили сім атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області. Напередодні на цьому напрямку було зафіксовано чотири атаки.
Раніше Американський Інститут вивчення війни ISW припустив, що росіяни можуть форсувати захоплення Куп’янська вже у найближчі тижні.