«Це було жахливо — було гучно, все свистіло. Снаряди влучили в будинок, знесло балкони». Херсонці про чергові атаки РФ

2 месяца назад 0

Минулої доби російські військові обстріляли житлові квартали у кількох населених пунктах Херсонщини. Цілили по багатоповерхівках та приватних будинках. Пошкоджений заклад освіти та адмінбудівля у Херсонській територіальній громаді.

Один з будинків у Херсоні перебував під черговим обстрілом російських військових. В багатоповерхівці вибиті вікна, пошкоджені вибухом балкони. Російська армія почала гатити по житлових кварталах після першої години ночі, розповідає  Людмила.

"До другої години ночі гатили. Влучило в будинок, зруйнувало повністю увесь стояк, постраждали люди. Кутова у торці будинку — там балкони знесло на п'ятому поверсі. Двох балконів взагалі нема. Люди під час обстрілу усі були у квартирах, ховались у коридорі, за правилом двох стін",  — розповіла жінка. Купа скла, уламків та сміття після російського обстрілу, Херсон, 26 лютого 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
"На третьому поверсі вікна вибиті, у сусідів також. О першій ночі почали, такі постріли були, що ми за два роки ще таких не чули. Це було жахливо, так свистіло", — говорить місцева жителька  Неля.

Минулої доби під обстрілом російських військових були 20 населених пунктів Херсонської області, повідомив у телеграмі голова ОВА  Олександр Прокудін .

Атакували населені пункти Бериславської, Нововоронцовської, Новоолександрівської, Новорайської, Милівської та Тягинської територіальних громад, розказав начальник Бериславської РВА  Володимир Літвінов.

"Армія РФ, використовуючи артилерію, завдала ударів по Бериславу, Новобериславу, Змїївці, Осокорівці та Тягинці. Також із реактивних систем залпового вогню атакувала по Львове. Використовуючи міномети, обстріляла Одрадокам'янку, з безпілотних літальних апаратів — Дудчани. В результаті вказаних обстрілів пошкоджень зазнали житлові будинки, господарчі споруди та один навчальний заклад" , — каже Літвінов. Херсонець лагодить балкон після російських атак, 26 лютого 2024 року. Фото: Суспільне Херсон
Також упродовж доби армія РФ гатила по Антонівці, Садовому, Дніпровському, Білозерці, Станіславу, Токарівці, Золотій Балці, Томиній Балці, Іванівці, Качкарівці та Червоному Маяку, розказав керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков.

Як повідомили в  МВА , російська армія 8 разів обстріляла населені пункти Херсонської громади. Ураження зафіксували в Херсоні, Антонівці та Садовому. Пошкоджені три багатоповерхівки, три приватних будинки та 1 автівка. Загиблих та поранених немає.

Що відомо про обстріли Херсонщини 25 лютого 2024 року ​Російська армія обстріляла село Тягинка Бериславського району. На подвір'ї будинку загинули 44-річний чоловік та жінка 62 років.

У лісосмузі біля села Трифонівка Бериславського району на російській міні підірвався 34-річний чоловік. Його з вогнепальними уламковими пораненнями обличчя, шиї, рук та ніг ушпиталили.

За даними Генштабу, за добу армія РФ чотири рази без успіху намагалась штурмувати позиції українських захисників. Сили оборони відбили спроби штурму та надалі утримують свої позиції.​