Депутати Херсонської облради підтримали виділення додаткових коштів на забезпечення закладів охорони здоров’я

3 года назад 0

В обласній раді відбулось десяте засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів.
У ході роботи депутати розглянули 26 питань порядку денного, серед яких два сесійні питання: про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2021 рік за підсумками січня – червня 2021 року; про звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2021 року.
Також члени комісії розглянули профільні питання. Зокрема, щодо виділення додаткових коштів на забезпечення сталого функціонування закладів охорони здоров’я. Так, комісія підтримала виділення:
– 481,0 тис. грн для встановлення кисневої станції в КНП «Херсонський обласний кардіологічний центр» ХОР;
– 350,0 тис. грн на придбання дизель-генератора та блоку автоматики для безперебійного електропостачання КНП «Обласна база спеціалізованого медичного постачання» ХОР.
За словами Вікторії Гавренкової, в найближчий час Херсонщина отримає безкоштовно два великі холодильники, які забезпечуватимуть температурний режим до -90, що необхідно для зберігання вакцин Pfizer. Але, щоб вакцина не зіпсувалася у разі відключення електроенергії, необхідно придбати дизель-генератор та блок автоматики.
Розглянувши листи «ковідних» лікарень щодо додаткової фінансової підтримки на придбання медикаментів, засобів індивідуального захисту для медперсоналу, кисню медичного, продуктів харчування, комісія рекомендувала Херсонській обласній державній адміністрації переглянути інформацію про фінансову потребу медзакладів на протиковідні заходи з метою внесення відповідних змін до Програми протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у Херсонській області.
Окрім цього, депутати погодилися надати фінансову підтримку Обласному академічному музично-драматичному театру ім.Миколи Куліша, КП «АТП» ХОР, КП «Херсонські авіалінії» ХОР, КП «Кіновідеопрокат» ХОР.
Херсонська обласна рада