Депутатський корпус підтримав створення чотирьох нових програм

3 года назад 0

Сьогодні депутатський корпус Херсонської обласної ради підтримав створення чотирьох нових програм.

Перша –  обласна програма підтримки сімей загиблих (померлих) захисників України на 2021 – 2025 роки – має на меті поліпшити соціально-побутові умови вищезазначеної категорії, а також забезпечити їх необхідною медичною допомогою, в тому числі психологічною реабілітацією. Окрім цього, в рамках програми надаватиметься правова підтримка, інформаційне забезпечення та підтримка діяльності соціальних установ і закладів, що надають відповідні соціальні послуги. Ресурсне забезпечення програми на 5 років – 19654,0 тис. грн.

Друга –  обласна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2021 – 2025 роки,  що розроблена з метою забезпечення реалізації в області Конституції України, Конвенції про права дитини, Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Завдання програми – забезпечити дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, послугами з оздоровлення та відпочинку. Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету (13867,9 тис.грн) та інших місцевих бюджетів (3851,1 тис.грн). Загальний обсяг фінресурсів, необхідних для реалізації програми, складає 17719 тис. грн.

Третя прийнята депутатами програма стосується  організації допомоги правоохоронним органам Херсонської області у забезпеченні безпеки дорожнього руху, публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, профілактики злочинності, дотримання законності під час охорони державного кордону України на 2021?2023 роки. Фінансування здійснюватиметься лише за рахунок коштів обласного бюджету при умові, що перевиконання дохідної частини облбюджету становитиме 15 відсотків.

І четверта –  програма збереження об’єктів культурної спадщини (в частині пам’яток архітектури) Херсонської області на 2021 – 2023 роки . У рамках якої планується здійснити паспортизацію пам’яток містобудування та архітектури, визначити користувачів (власників) та балансоутримувачів пам’яток культурної спадщини в області, увести уніфікований електронний облік наявних об’єктів культурної спадщини. На заходи програми передбачено 1660,5 тис. грн, з яких: 477,5 тис. грн – кошти обласного бюджету та 1183 тис. грн – кошти місцевих бюджетів.

Окрім цього, Херсонська обласна рада внесла зміни ще до 10 обласних програм, серед яких: програма соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2021 рік; програма соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю, підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на 2020 – 2024 роки; програма боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019 ? 2023 роки; програма протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у Херсонській області на 2021 рік; програма розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Херсонської обласної ради на 2020 – 2021 роки; програма запобігання виникненню та ліквідації надзвичайних ситуацій (аварій) і оперативного реагування на них у Херсонській області на 2021 ? 2025 роки»; програма розбудови територіальної оброни Херсонської області на 2020 ? 2022 роки тощо.
Також знято з контролю рішення сесій обласної ради, якими були затверджені 16 обласних програм, термін дії яких закінчився в 2020 році. Полина Светлова