Дитячі садки у Львові

Дитячі садки у Львові

2 года назад 0

Записуючи дитину в хороший садок, батьки хочуть бути впевненими, що там буде безпечно, а кваліфікований педагогічний колектив професійно подбає про його потреби. Тому перед прийняттям остаточного рішення краще подивитись найпопулярніші дитячі садки у Львові, повний перелік яких представлений в електронному каталозі міського сайту 032.ua.

Дитячі садки у Львові

Якщо ви вже знаєте, куди саме хочете записати свою дитину, тоді уважніше придивіться до обраного об’єкта. Прочитайте думки про цей заклад в інтернеті. Поговоріть з батьками, чиї діти туди ходять. Не бійтеся запитувати. Зрештою, залишаючи там свого малюка, ви повинні бути впевнені, що ваш найбільший скарб у надійних руках. Нумо розберемося, чим ще потрібно керуватися, щоб бути впевненим у надійності й професіоналізмі обраного дитсадочка.

Як обрати гарний садочок для свого малюка?

При виборі закладу зверніть увагу на:

  1. Години роботи. Подбайте про те, щоб години роботи садка гармонійно збігалися з вашим робочім графіком.
  2. Думки інших людей. Запитайте батьків, що виходять з закладу, подивіться відгуки про заклад в інтернеті. Але пам’ятайте, що навряд чи хтось зайде на форум чи сайт і напише позитивний коментар. Задоволені люди цього не роблять. Не лякайтеся, якщо побачите негативні відгуки.
  3. Вартість. Уважно запитайте, за що саме ви маєте платити. Чи включені позакласні заходи (включаючи терапію) та харчування. Більшість приватних дошкільних закладів стягують плату за вступ (часто одна плата за навчання).
  4. Харчування. Звичайно, найпривабливіший варіант – страви, приготовані на місці. Проте не всі дитсадки можуть дозволити собі мати власну кухню, тому користуються послугами громадського харчування. Прослідкуйте за тим, щоб дітей харчували з дотриманням всіх санітарних норм. Важливо також дізнатись, чи входить в меню дитячого садка їжа для дітей з алергією (звичайно, якщо ваш малюк її має).
  5. Адаптацію. Це дуже важливий процес. Є дитячі садки, які пропонують м’яку адаптацію – це безсумнівна перевага. Протягом кількох тижнів батьки можуть брати участь у заходах разом з дитиною. Іноді навіть за рік до початку навчання дитина може ходити в садок 2 рази на тиждень по 2 години – це теж дуже гарне рішення. Бувають і такі заклади, де ви не маєте доступу до кімнати, «здаючи» дитину в гардеробі немов верхній одяг. Уникайте таких дитсадків.
  6. Вихователів. Вони найважливіші в дитячому садку. Запитайте в цих людей, чи є в них педагогічна освіта. На жаль, буває, що за дітьми доглядають люди без такої освіти (що цікаво, тільки в приватних закладах). Надійний вихователь з покликанням здатний зробити так, щоб ваша дитина полюбила ходити в садок.
  7. Розмір груп. Є дитсадки, в яких збирають завеликі групи дітей через нестачу вихователів. Це призводить до того, що діти в результаті недоотримують таку необхідну для них увагу. До того ж якщо ваша дитина не любить або навіть не переносить постійного шуму та хаосу, краще вибрати більш інтимний дитячий садок з меншими групами по 10-15 малюків.

Ось так. Обов’язково дотримуйтеся цих рекомендацій, і тоді ви з легкістю знайдете найкращій дитячий садок у Львові, який виправдає всі ваші очікування.