До 100% знижки: ПФУ розповів, хто з українців має право на призначення субсидії на комуналку

10 месяцев назад 0

У У Пенсійному фонді України розповіли, хто має право на призначення субсидії на комуналку.
Як передає , про це  прес-служба ПФУ.
Так, окремі категорії громадян мають право на призначення житлових пільг – 100%, 50% та 25% знижки на оплату житлово-комунальних послуг.
При цьому в ПФУ зазначили, що належності до категорії, які мають право на пільгу, для її отримання недостатньо. Також обов'язковою умовою є неперевищення доходу суми, яка дає право на таку пільгу.
Таким чином, у 2023 році середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика у розрахунку на одну особу за шість місяців не повинен перевищувати 3760 гривень. У цьому випадку людина може звернутися за призначенням пільги та отримати її на 12 місяців.
Зокрема, пільга надається на оплату:
житла (квартплати, плати за послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком;комунальних послуг (централізовані постачання холодної води, централізовані постачання гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ (у тому числі транспортування, розподіл та постачання), централізоване опалення, вивезення побутових відходів);
палива та зрідженого газу.
При цьому, у разі перевищення доходу у розмірі 3760 гривень на одного члена сім'ї можна звернутися лише за призначенням житлової субсидії.