До Дня Українського моря відбулося відкриття художньої виставки «Море хвилює…»

2 недели назад 0

До Дня Українського моря у Національному музеї-заповіднику української військової звитяги спільно з БО "МБФ "Душа світу" за підтримки управління культури Херсонської міської ради відбулося відкриття художньої виставки "Море хвилює…".

Про це повідомляє пресслужба ХМВА.

В експозиції представлені твори херсонських художників та майстринь, учнів Херсонської мистецької школи. Зокрема, тут є роботи херсонського художника Юрія Кривого, майстрині Алли Онищенко, яка займається волонтерською діяльністю (волонтерський рух "Крила янгола"), викладачки дизайн-ліцею Олени Разінкової, яка передає картини після виставки на благодійність для потреб ССО на Херсонському напрямку, а також учнів школи мистецтв №1 Херсонської міської ради.

Під час презентації картин пролунали "Гімн України", безсмертний твір Мирослава Скорика "Мелодія" та композиція Жоржа Гарваренца "Вічне кохання" у виконанні вихованців Олешківської дитячої музичної школи, лауреатів Міжнародного конкурсу "Магія смичка", організованого музичною школа №1 Херсонської міської ради та БО "МБФ "Душа світу" Миколи та Ніки Іщенків (викладачка Вікторія Васюкова).

Нагадуємо, що 106 років тому над кораблями Чорноморського флоту УНР був піднятий український прапор і дата — 29 квітня 1918 року стала днем зародження Українського військового флоту.