До польського кордону привезли розбиту росіянами сільгосптехніку з Херсонщини

2 месяца назад 0

На кордоні із Польщею з'явилася сільгосптехніка з Херсонщини, розбита в результаті обстрілів російськими силами. Ця техніка прибула, щоб показати справжню вартість врожаю на Херсонщині перед проросійськими протестувальниками.

Понад три місяці триває блокування перевезень українського зерна на польському кордоні, ініційоване проросійськими силами в Польщі. Протести набули напруженого характеру з показовим знищенням українського зерна та закликами до Путіна вирішити ситуацію з Україною та Брюсселем. Польська поліція та прикордонники намагаються стримувати події.

Після тривалого мовчання офіційних сторін з обох боків, з'явилась реакція укрїанської та польської влад. Кордон з Україною у Польщі оглоосили критичною інфраструктурою, що забороняє проведення протестів там.

Хоча переважна більшість поляків висловлюють підтримку українцям і закликають своїх співгромадян ігнорувати провокації пропутінської «Конфедерації», проросійські протести тривають. Українці відповіли, привозячи до кордону розбиту сільгосптехніку — як демонстрацію результату дій росіян на їхній території та справжню ціну зерна.

Відео в соцмережах демонструє техніку з Бериславського району, практично знищену через обстріли та підпали під час окупації. Фермери витратили сотні тисяч гривень на цю техніку, яку росіяни знищували, а врожай крали. Техніка є своєрідним свідченням злочинів росіян і пам'яттю про окупацію.

Напроти знищеної техніки видно групу протестувальників, яких підтримує російська влада. На Херсонщині російські сили продовжують обстріли та знищення техніки, призводячи до жертв серед місцевого населення та шкоди для фермерів.

Відео з польського кордону