Доплати військовослужбовцям в Україні підвищили з 29 вересня, — Міноборони

7 месяцев назад 0

Міноборони України вирішило збільшити перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. Підвищено виплати інструкторам навчальних центрів, пораненим, курсантам та строковикам.

Як повідомили у пресслужбі відомства, доплати незабаром надійдуть на рахунки наступних категорій військовослужбовців.

З 29 вересня по 30 тис. грн військовослужбовцям доплачуватимуть за виконання бойових завдань із розмінування територій поза районами активного проведення бойових дій.

Також передбачено доплати по 50 тис. грн військовослужбовцям зі складу командування та штабів (зокрема поза районами ведення бойових дій), які керують частинами та підрозділами та проводять бойові дії (раніше їм виплачували по 30 тис. грн).

З 29 вересня також зросли доплати у військовослужбовців ракетних військ, протиповітряної оборони та артилерії, які проводять вогняну поразку противника поза зоною проведення бойових дій – до 100 тис. грн. Аналогічно збільшили винагороду військовим за розмінування у районах ведення бойових дій. Раніше зазначені захисники отримували додатково по 30 тис. грн.

Виплати бійцям на передовій збережено на колишньому рівні 100 тис. грн. Таку суму також отримують поранені військовослужбовці, які проходять лікування, а також сім'ї полонених та зниклих безвісти.

Поранені військовослужбовці, які понад два місяці перебувають у розпорядженні та за станом здоров'я не можуть виконувати обов'язки, додатково отримуватимуть 20 100 грн. Виплату нараховують з 1 червня.

Інструктори навчальних центрів додатково одержують від 15 до 30 тис. грн. Виплата нараховується з 1 червня. З цієї дати також змінилися виплати курсантам – 2350 грн та строковикам – 6000 грн.Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни всі силовики в Україні отримували доплати у розмірі 30 тис. грн. З 1 лютого 2023 року їх скасували тим, хто служить у зоні активних бойових дій.