ДРГ на Чернігівщині та Херсонщині: росіяни шукають місця, де можна пройти непоміченими

9 месяцев назад 0

Росіяни продовжують робити спроби зайти непоміченими на територію України. Днями через український кордон у Чернігівській області, в межах Новгород-Сіверської територіальної громади, намагалися прорватися російські диверсанти.
Часовий посту спостереження помітив наближення до контрольної смуги двох озброєних груп бойовиків, після чого розпочався стрілецький бій. За попередніми даними, диверсійно-розвідувальні групи складалися з п’яти та семи бойовиків відповідно. Зазнавши втрат пораненими та вбитими, ворог відійшов у зворотному напрямку
На Херсонщині Сили оборони знищили 8 великокаліберних гармат, 5 мінометів, одну диверсійно-розвідувальну групу та човен російської армії. Крім того, окупанти готуються знімати пропагандистський ролик про нібито знищення української диверсійно-розвідувальної групи. Зйомки "кіна" плануються в тимчасово окупованому населеному пункті Козачі Лагері Херсонської області.Ad
Ветеран українських спецслужб, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський пояснив, що росіяни засилають свої розвідувальні диверсійні групи аби знайти місця, де можна пройти непоміченим. У цих регіонах лісиста та болотиста місцевість, тож росіяни намагаються знайти "лазівки".
"Вони проникають у глибинні райони. Якщо ДРГ потужні і досвідчені, то вони завчасно проводять роботу із замінування об’єктів для можливих диверсій", — зазначив Скіпальський.
Нагадаємо, ЗСУ виявили російську диверсійно-розвідувальну групу в Сумській області. Подія сталася під час рекогносцювання біля одного з сіл Зноб-Новгородської територіальної громади. Це в Шосткинському районі, який межує з російським кордоном. Шквальний вогонь наших оборонців змусив противника забрати поранених та відступити за державний кордон України. Диверсанти прикривали свій відхід мінометами калібру 120 міліметрів.