Друга ніч вторгнення РФ: як пережили міста Херсонщини

2 года назад 0

25 лютого на Херсонщині точилися запеклі бої. В основному — на території Новокаховської громади в районі Шилової Балки, селищ Козацького і Веселого. Також українські військові обороняли від ворога Антонівський міст. Яка ситуація в містах Херсонщини — Суспільне зібрало інформацію.
 
Херсон "Над Херсоном український прапор. Місто працює і живе. О 6:30 на маршрути вийшли перші тролейбуси. По трохи встигаємо прибирати місто. вирішуємо питання з продуктами та хлібом. Водопостачання у звичному режимі", — міський голова Ігор Колихаєв.
 
Скадовськ "В місті все тихо. Люди були всі вдома. Повітряну тривогу не оголошували. Рашок в місті немає" , — міський голова  Олександр Яковлєв.
 
Таврійськ "Всю ніч було тихо, десь там у бік Тягинки бахкало, а в Таврійську спокійно було. Сформувати тероборону не можемо, не встигли завести зброю. Що нам теробороні давати? Вила?"- міський голова Микола Різак.
 
Генічеськ "Магазини в основному працюють. Проблема в тому, що у нас електропостачання немає, його ввечері відновили. У кого генератори – магазини працюють. Аптеки працюють. І в магазинах, і в аптеках черги. Через відсутність електропостачання декілька годин не було води. Чи спокійно – ну скажімо так, саме головне. Російські війська стоять. Є інформація, що пішли,а потім нові пришли" , — міський житель Валерій.
 
Каховка "У Каховці ніч пройшла спокійно. Навколо чути вибухи, але в самому місті тихо. Попереджені 3 спроби проникнення мародерів до магазинів. Російських військ в Каховці немає. Хліба поки вистачає, але місто відрізане від правого берега  — через Каховську ГЕС і Антонівський міст немає проїзду. Тримаються на своїх запасах. Протягом останньої доби немає жодного пораненого чи вбитого. Ліки є, лікарня працює, сховища відкриті. Від сьогоднішнього дня у Каховці вводиться комендантська година з 22 до 6 ранку", — міський голова Віталій Немерець
 
Що відомо:

  • У Херсоні 24 лютого о 16:20 з боку Антонівського мосту жителі почули вибухи. Ворог намагався прорватися і обійти місто зі сходу, щоб продовжити наступ у напрямку Миколаєва. Запеклі бої тривали майже добу.
  • 25 лютого близько 17 години у Херсоні російські війська подолали оборону Антонівського мосту і увійшли в місто.
  • На території Херсона створюють дружини з охорони громадського порядку.