Едуард Репілевський став почесним громадянином Нової Каховки

3 года назад 0

Ініціатором рішення виступила міська організація ветеранів війни та праці.
Новокаховська міськрада надала звання “ Почесний громадянин міста Нова Каховка” гендиректору ТОВ “Агробізнес”, депутату Херсонської облради від “ОПЗЖ”, члену виконавчого комітету міськради Едуарду Репілевському . Таке рішення вона прийняла 25 серпня.
У ньому вказано, що почесне звання “присвоєне за значні особисті досягнення у побудові соціально-відповідального бізнесу, реалізацію широкого кола соціальних проектів, волонтерство, благодійництво, підтримку спорту, розвиток туризму, активну громадську діяльність та вагомий внесок у становлення Новокаховської міської територіальної громади”.
За словами керуючого справами виконавчого комітету міськради Віталія Кубатка, ініціатором рішення стала міська організація ветеранів війни та праці.
— З травня вони до нас неодноразово зверталися з цим питанням. Репілевському дякують за вкладені ним 1,5 млн грн у реконструкцію Парку Слави, благодійництво. Більше 1,2 млн грн він надав на реконструкцію стадіону “Енергія”, більше 900 тис. грн — на покупку світлодіодного екрану для міського Палацу культури. Також за останні 2 роки його підприємство перерахувало до бюджету міста більше 4,8 млн грн податків , — сказав Віталій Кубатко на сесії міської ради.
Проти цього рішення виступили лише окремі депутати. Вони заявили, що ніколи раніше не чули ім’я такого благодійника і закликали “не розкидатися” почесними званнями.
На підтримку присвоєння звання Едуарду Репілевському виступила більшість депутатського корпусу. І не лише однопартійці з “Опозиційної платформи — За життя”, а й обранці від “Європейської солідарності” та “Слуги народу”.
— Саме ветерани запропонували надати Репілевському це звання. 9 травня вони зібралися біля пам’ятника в Парку Славу і сказали, що варто якось віддячити цій людині. Тож я хочу вибачитись перед Едуардом Вікторовичем за деяких наших депутатів, — сказав голова міської організації ветеранів війни та праці Дмитро Папуша..
— Репілевський заслужив на цю нагороду. Він багато робить для нашого міста. Це дуже порядна людина, — додав депутат Новокаховської міськради від “Слуги народу” Сергій Петрушевський.
Звання “Почесний громадянин міста Нова Каховка” започаткували в 1970 році. В різні роки його отримали, зокрема, міський голова Володимир Коваленко, екс-міський голова Вадим Мерзлов, триразовий олімпійський чемпіон з веслування на байдарках і каное Сергій Чухрай, голова правління ПрАТ «Херсоноблагробуд» Анатолій Подофа.
Олег БАТУРІН Новий день