Федерація боксу України привітала з днем народження Владислава Мангера

3 недели назад 0

Федерація боксу України вітає Владислава Мангера з днем народження

29 квітня Федерація боксу України привітала ексголову Херсонської облради Владислава Мангера з днем народження. Відомо, що він був засуджений до 10 років за напад на активістку Катю Гандзюк, в результаті якого вона померла.

«Сьогодні святкує свій День Народження Владислав Мангер! Людина, яка відродила бокс на Херсонщині та зробила величезний внесок у розвиток боксу у державі. Федерація боксу Україна щиро вітає Владислава Мангера з цим святом, бажає міцного здоров’я, щастя та здійснення всіх життєвих мрій!», – повідомило у офіційному Telegram-каналі Федерації боксу України.
Нагадаємо, що Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року через опіки, отримані після нападу в Херсоні, коли невідомий хлюпнув їй сірчаною кислотою. За цей злочин 6 червня 2019 року було засуджено виконавців.

У справі про вбивство Гандзюк також були зазначені Олексій Левін (Москаленко), Владислав Мангер та Ігор Павловський. Павловський, колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука, уклав угоду зі слідством і розповів про можливих замовників і організаторів злочину — Мангера та Левіна.

26 червня 2023 року Дніпровський районний суд Києва виніс вирок у цій справі. Мангера було знайдено винним у замовленні нападу, а Левіна — в організації. Обом засудженим було накладено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Владислав Мангер — колишній віцепрезидент Федерації боксу України.