Фонд «Збережи світ» надасть 400 тонн паливних брикетів постраждалим домоволодінням на Херсонщині

3 месяца назад 0

Сьогодні, 29 січня, представники благодійного фонду «Збережи світ» розповіли у пресцентрі CBN про намір надати 400 т паливних брикетів та допомогти 200 домогосподарствам на Херсонщині в рамках проєкту «Допомога постраждалим від війни в деокупованих селах Херсонщини у підготовці до зими 2023/2024».

«Ми маємо намір допомогти 200 домогосподарствам на Херсонщині та надати їм 400 т паливних брикетів, тобто кожне домогосподарство отримає по 2 т паливних брикетів. Це мінімальні цілі, які ми перед собою поставили» , – розповів директор благодійного фонду «Збережи світ» Євген Козій.

Зі слів Євгена Козія, окрім гуманітарної допомоги благодійний фонд також надає й правову допомогу та документує події війни, адже вони взаємопов’язані та доповнюють один одного.

Також Євген Козій поділився, що проєкт «Допомога постраждалим від війни в деокупованих селах Херсонщини у підготовці до зими 2023/2024» втілюється за підтримки Нідерландської фундації біженців Stichting Vluchteling.

Разом з партнерами з Нідердандської Фундації Біженців благодійний фонд вже допомагав жителям села Афанасіївка Снігурівської громади, які постраждали від підриву Каховської ГЕС. Євген Козій зазначає, що кожен мешканець села отримав сертифікати на будівельні матеріали, засоби гігієни та харчі.

Своєю чергою проєкт «Допомога постраждалим від війни в деокупованих селах Херсонщини у підготовці до зими 2023/2024» координується разом з Кластером ООН «Шелтер» та Херсонською ОВА. Сам проєкт короткостроковий, на його активну реалізацію планується місяць, і декілька місяців пост моніторингу.

Представники благодійного фонду вже відвідали Милівську громаду Бериславського району Херсонщини в рамках польової моніторингової місії з оцінки потреб. Як зазначила асистентка проєкту Надія Кулікова, фонд розробив анкетування, аби точно розуміти, що потрібно жителям деокупованих сіл. Завдяки профайлингу постраждалих фонд зможе ефективно планувати гуманітарне реагування на кризу відповідно до потреб людей.