Футболіст збірної України заявив, що росіяни розстріляли на блокпосту в Херсоні його друга

2 года назад 0

Півзахисник збірної України та італійської "Спеції" Віктор Ковалено розповів, що російськими окупантами на блокпосту в Херсоні було вбито його друга

Про це повідомляє . 

За словами Коваленка, його друга вбили, коли він намагався виїхати із захопленого росіянами Херсона. 

"П’ять днів він переховувався в укритті, а потім спробував втекти. Він сів у машину разом з братом та дівчиною. На першому блокпосту російські військові зупинили автомобіль і вбили двох чоловіків. Навіть тіла для поховання не повернули. Дівчину тримали три години, потім відпустили. Вона втекла з криками",  – розповів Коваленко. 

За словами футболіста, його рідні залишаються у Херсоні, адже залишати місто небезпечно. 

"Зараз це було б неможливо: занадто небезпечно. Якщо побачать, що повз проїжджає машина, росіяни стріляють: не важливо, чи є там цивільні, жінки та діти. Щоб вибратися з Херсона, потрібно пройти три блокпости. Але є ще один аспект, який слід враховувати. Мої батьки ніколи б не погодились поїхати. Росіяни заходять і все забирають. Що б ти зробив? Вибір простий: залишайся там, захищай не лише дім, а й життя. У мого батька є рушниця. Він сподівається, що йому не доведеться її використовувати, але якщо знадобиться, він захистить себе та свою сім’ю", — сказав Коваленко.