Голова Херсонської облради відзначив спортсменів та тренерів ДЮСШІ

2 года назад 0

У ТРЦ «Фабрика» відбувся відкритий турнір з бочча серед спортсменів з інвалідністю. Захід приурочений Міжнародному дню осіб з інвалідністю, який щороку відзначають 3 грудня.
Офіційно відкрив турнір голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко разом з першим заступником голови обласної державної адміністрації Андрієм Шибаєвим та начальником управління фізичної культури, молоді та спорту ОДА Віталієм Вибранським.
« Невичерпну силу духу, незламність та непохитну віру в життя продемонструвала українська паралімпійська збірна на увесь світ, здобувши цьогоріч у Токів 98 медалей та встановивши 20 рекордів. Вами пишаються та захоплюються! Для багатьох ви є взірцем та стимулом », – відзначив очільник обласної ради та побажав учасникам турніру витримки, оптимізму, здоров’я, і, звичайно, перемоги сильнішому.
Змагатися за першість до обласного центру приїхали майже 30 учасників. Це, зокрема, спортсмени з м. Таврійськ, с. Стара Збур’ївка, Білозерського району та м. Херсон. 10 з них – люди з обмеженими фізичними можливостями (на візочках).
Також у рамках заходу Олександр Самойленко відзначив Почесною грамотою обласної ради СОЛДАТОВА Євгенія Вікторовича, спортсмена дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів, за активну пропаганду спорту інвалідів та здорового способу життя, досягнення високих результатів та з нагоди Міжнародного дня осіб.
Подяку голови обласної ради оголошено:
БОГИНСЬКОМУ Віктору Миколайовичу – спортсмену дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів;
ВЕЛИЧКУ Ігорю Володимировичу – тренерові-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів;
ЧОЛОВСЬКОМУ Петру Йосиповичу – тренерові-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів.
Крок за кроком в Україні створюється інклюзивний простір, комфортний для життя та самореалізації кожної людини. Чимало зроблено у цьому напрямі. Але однозначно цього не достатньо, аби люди з обмеженими фізичними можливостями стали повноцінними членами суспільства.
« Ми прагнемо до того, аби забезпечити кожного безперешкодним доступом в будь-який магазин, кінотеатр чи театр, лікарню… Аби ви могли вільно здобути омріяну освіту та гідне робоче місце », – резюмував голова Херсонської обласної ради.
За підтримку Паралімпійського та Дефлімпійського руху на Херсонщині начальник ХРЦ «Інваспорт» Дмитро Шейко та директор ДЮСШ для інвалідів Руслан Малашенко вручили Олександру Самойленку подяку.
Довідково . Херсонська область одною з перших в країні почала активно розвивати бочча, як вид спорту. На сьогодні в секції з бочче Дитячо-юнацької спортивної школи ХМР займається 17 дітей з тяжкими порушеннями опорно-рухового апарату. Серед перших здобутків наших спортсменів: 5 нагород на чемпіонаті України – І місце Солдатов Євген, ІІ місце Кульбікаєв Олександр, ІІІ пара Коненко Наталія, Богинській Віктор, ІІІ місце в команді з Волинською областю Кравченко Світлана. Три жителя області стали представниками національної збірної, а Наталія Коненко з м. Каховка зараз перебуває на Чемпіонаті Європи в Іспанії.
Прес-служба Херсонської облради